Title
#fleet
Seth Hanford

Seth Hanford

12/16/2020, 8:11 PM
How do I use fleetctl as a single sign-on user? I’ve tried “fleetctl login” and supplied my email, but when it asks for password, I don’t have one to provide. I’ve tried pulling the API key from my profile on the GUI and supplying that, but it gets rejected as “The credentials supplied were invalid”
zwass

zwass

12/16/2020, 8:18 PM
You need to supply that in
fleetctl config set --token 'TOKEN_HERE'
. Can you tell us which docs you are following so we can update appropriately?
Seth Hanford

Seth Hanford

12/16/2020, 8:21 PM
Ah, I see that now at the end of the page! Thanks, it’s the main docs. I simply stopped reading when I got to logging in, and nothing in fleetctl -h indicated the token switch:https://github.com/fleetdm/fleet/blob/master/docs/cli/setup-guide.md Perhaps a pointer to that section in the fleetctl setup section would’ve clued me in
Dan Achin

Dan Achin

12/16/2020, 10:00 PM
Not sure if it's better to do that in ~/.fleet/config vs setting in the shell
10:01 PM
also, I've noticed using fleetctl on our fleet servers to get options and config has started to hang on one of them and never returns. I restarted fleet, but those commands still hang. @Seth Hanford, let me know if you see that as well.
zwass

zwass

12/16/2020, 10:08 PM
Not sure if it's better to do that in ~/.fleet/config vs setting in the shell
The shell command will just write to the config file.
10:10 PM
fleetctl on our fleet servers to get options and config has started to hang on one of them and never returns
I don't think I'm totally clear here. The issue seems to be when communicating from a particular client or to a particular server?
Dan Achin

Dan Achin

12/16/2020, 10:50 PM
@zwass, I was running
fleetctl get options
and
fleetctl get config
from the local fleet servers. it was working, then started to hang so i went to the other one and tried it there and it worked.
Seth Hanford

Seth Hanford

12/16/2020, 10:51 PM
I noticed it was slow, but I was patient and it eventually returned.
Dan Achin

Dan Achin

12/16/2020, 10:52 PM
strange...i waited like 5 or 10 min
zwass

zwass

12/16/2020, 11:42 PM
That is pretty strange. Those are both very simple responses that should be easy to provide even if the server is under load. IIRC there's also a 30s timeout for HTTP requests. Is the server at high CPU or memory usage?
Seth Hanford

Seth Hanford

12/16/2020, 11:42 PM
no, it’s doing great
11:43 PM
ok so this is really weird. If I just do “fleetctl get options” it hangs a long time. But if I do “time fleetctl get options” it returns immediately
11:43 PM
real 0m0.053s user 0m0.040s sys 0m0.013s
zwass

zwass

12/17/2020, 12:19 AM
Anyone know what might be happening differently with the execution when
time
is used?
Dan Achin

Dan Achin

12/17/2020, 1:20 AM
weird